Ilustrace

Oba muži skončili ve vazbě

Oba muži skončili ve vazbě

KUTNOHORSKO – Hrozí jim až 10letý trest odnětí svobody.

Kriminalistům z Kutné Hory se podařilo objasnit případy násilné trestné činnosti, kterou připisují 21letému a 25letému muži z Kutnohorska.

K prvnímu incidentu došlo v druhé polovině měsíce srpna, kdy oba muži na veřejně přístupném místě v Kutné Hoře vyhrožovali a nadávali dalšímu muži a následně ho starší z dvojice násilníků i fyzicky napadl. Důvodem mělo být učiněné podání na policii, které po muži násilím požadovali stáhnout. Poškozeného pak ještě prohledali a odcizili mu peněženku a mobilní telefon.

V násilnostech ale oba pokračovali a ještě ten samý den napadli dalšího muže, kterého nejprve několikrát udeřili, vyhrožovali mu a na poškozeného vytáhli i nůž. Pod pohrůžkou násilí mu odcizili jízdní kolo a batoh s osobními věcmi. Starší z dvojice násilníků pak ještě v násilnostech pokračoval sám, kdy napadl dalšího muže, na kterého také vytáhnul nůž a udeřil ho několikrát do hlavy.

O několik dní později měla dvojice společně „řádit“ znovu a napadnout dalšího muže.

Kutnohorští kriminalisté tuto dvojici dopadli a oba muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže, přečinu nebezpečného vyhrožování a staršího z nich i z přečinu výtržnictví a poškození cizí věci. Za uvedené činy oběma hrozí až 10 let ve vězení.

Kriminalisté současně podali podnět státnímu zástupci na vzetí obviněných do vazby, ten jej akceptoval a následně i soudce o uvalení vazby na oba muže rozhodl.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
6. září 2024