Ilustrace

Dopravně bezpečnostní akce „Začátek letních prázdnin“ pokračuje

Dopravně bezpečnostní akce „Začátek letních prázdnin“ pokračuje

KUTNOHORSKO – Prázdninové dopravní akce nekončí a s policisty se můžete setkat na silnicích i v následujících dnech.

Začátek letních prázdnin je ve znamení dopravních akcí, které by měly přispět ke zvýšení bezpečnosti intenzivnějšího silničního provozu. Celorepublikové opatření proto probíhá opakovaně a mělo by působit také preventivně. Policisté kontrolují, zda řidiči motorových vozidel dodržují všechny povinnosti, které jim ukládá platná legislativa, více se věnují také chování chodců a cyklistů, kteří jsou v případě dopravních nehod zvlášť ohroženou skupinou.

Kutnohorští dopravní policisté zkontrolovali 119 vozidel a zjistili 7 případů porušení zákona. Z toho například ve čtyřech případech šlo o nevyhovující technický stav vozidla.

Dopravně bezpečnostní akce budou nejen v rámci našeho Středočeského kraje probíhat po celé léto. K těmto aktivitám se přidá i prevence, která se bude věnovat motorkářům v rámci projektu „Kolama dolů – učme se přežít a cyklistům v rámci projektu Na kole jen s přilbou“. Stranou nezůstane ani prevence k viditelnosti chodců a cyklistů a k bezpečné manipulaci a nehodovosti řidičů elektrokol. Další z preventivních projektů„Řídím piju nealko pivo!“ je celorepublikový preventivní projekt, jehož partnery jsou Český svaz pivovarů a sladoven, BESIP a Policie ČR. Projekt je zaměřen na prevenci v oblasti požívání alkoholu před, ale i během řízení dopravních prostředků. Cílem projektu je zvýšit povědomí řidičů z hlediska dodržování bezpečnosti a zákona a připomenout řidičům, že alkohol a návykové látky za volant nepatří.
Do cíle svých cest dojeďte v pořádku. Na daleké cesty nezapomeňte být odpočatí a cítit se dobře. Pokud tomu tak není, snažte se cestu odložit na později. Na silnice se v hojném počtu vydali cyklisté i motocyklisté, respektujte se vzájemně, předvídejte a dbejte vzájemné ohleduplnosti.

Prázdninové dopravní akce nekončí a s policisty se můžete setkat na silnicích i v následujících dnech.