Ilustrace

Děti navštívily kutnohorské Obvodní oddělení a kutnohorskou Městskou policii

Děti navštívily kutnohorské Obvodní oddělení a kutnohorskou Městskou policii

KUTNOHORSKO – Zajímavý a nevšední zážitek si odnesly děti z první třídy Základní školy Žižkov.

Zajímavý a nevšední zážitek si odnesly děti z první třídy Základní žižkovské kutnohorské školy. Ty navštívily koncem června v dopoledních hodinách Obvodní oddělení Kutná Hora a Městskou policii Kutná Hora. Dětí se ujali policisté ppor. Ladislav Vančura, nprap. Bc. Jitka Klečáková, prap. Petr Dvořák, kteří pro ně setkání rozdělili na dvě části, a to na část ukázkovou a preventivní. Během ukázek, si děti mohly prohlédnout služební vozidlo a běžnou výstroj a výzbroj policistů. K tomu dostaly informace například o tom, jak se mají zachovat, když uvidí vozidla se zapnutými výstražnými modrými majáky. Děti si zopakovaly správné chování chodce, cyklisty i jak se mají chovat na koloběžce. Probraly i zásady bezpečného přecházení vozovky a jak užívat přechod pro chodce.

Poté se děti přesunuly na zasedací místnost oddělení, kde jim ppor. Ladislav Vančura vysvětlil způsoby zajišťování kriminalistických stop a další činnosti a úkoly policie ve společnosti. V preventivní části se děti dozvěděly základy osobního bezpečí. A protože se nezadržitelně blíží konec prázdnin a začátek školního roku, tak celá beseda byla ukončená Prázdninovým desaterem, mezi které patří i zásady Bezpečně u vody.

Z kutnohorského Obvodního oddělení se děti a jejich učitelé přesunuli do budovy Městské policie Kutná Hora, kde se návštěvy ujal strážník – preventista Pavel Čihák se svojí kolegyní strážnicí Nikolou Dvořákovou a strážník Radek Černovský.  Zde měli přítomní možnost vidět kamerový systém, prohlédli si služební vozidlo strážníků a dozvěděli se preventivní rady například jak se zachovat při nálezu odhozené injekční stříkačky s jehlou.

FOTOGALERIE ZŠ Žižkov Kutná Hora: