Ilustrace

O prodlouženém víkendu dohlíželi na silnicích

O prodlouženém víkendu dohlíželi na silnicích

Policisté územního odboru ze služeb dopravní i pořádkové policie, ale také dálniční policisté dohlíželi i tento víkend v rámci celorepublikové dopravně bezpečnostní akce na řidiče.

S ohledem na uplynulé roky se Policie České republiky snaží právě v tomto začínajícím letním období ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit tak nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti.

Se silniční kontrolou se tak mohli během akce řidiči, ale i ostatní účastníci silničního provozu, setkat ve všech lokalitách územního odboru, a to nejen na komunikacích s vyšším dopravním zatížením, ale i tam, kde se nacházejí riziková místa.

V průběhu akce se policejní hlídky zaměřily zejména na dodržování zákazu držení záznamových a hovorových zařízení za jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, jakož i dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů v dopravě.

Na Kutnohorsku policejní hlídky zkontrolovaly během dvou dnů, na které byla akce naplánována, 265 vozidel a zjistily 27 dopravních přestupků, z nichž 26 vyřešily na místě udělením pokuty v příkazním řízení a jednoho řidiče oznámily příslušnému správnímu orgánu k vyřízení. Nejvyšší povolenou rychlost překročili dva řidiči, 1 usedl za volant po požití alkoholu, 8 pasažérů nebylo připoutáno a 1 vozidlo mělo špatný technický stav.

Bezpečnostně preventivní akce obdobného charakteru budou na Kutnohorsku probíhat celoročně.

Celorepublikové výsledky dopravně bezpečnostní akce naleznete zde:

https://www.policie.cz/clanek/prvni-dva-prazdninove-vikendy-byly-ve-znameni-kontrol-na-stredoceskych-silnicich.aspx