Ilustrace

Povinné zakrývání obličeje ve veřejném prostoru Kutnohoráci v drtivé většině respektují

Povinné zakrývání obličeje ve veřejném prostoru Kutnohoráci v drtivé většině respektují

 

Osmnáctý den platí zákaz pohybu a pobytu mimo bydliště bez ochranných prostředků dýchacích cest (zakrytí úst a nosu).

Musíme s potěšením konstatovat, že kutnohorští občané v 99 % mimořádné vládní opatření bezezbytku respektují.

Pokud přeci jenom strážníci při hlídkové činnosti narazí na jednotlivého narušitele vládního nařízení, řeší věc nejprve domluvou a předáním ochranné látkové roušky, které jsme získali prostřednictvím vedení kutnohorské radnice a dobrovolných spolků občanů, kteří se ujali šití ochranných roušek.

Vedení města kutnohorské radnice společně s vedení městské policie se od samého počátku vyhlášení nouzového stavu snažilo zajistit ochranné a dezinfekční prostředky i pro naše strážníky, kteří jsou rovněž v prvních liniích.

V čase dalších vládních opatřeních jsme tak mohli strážníky postupně dovybavovat dalšími ochrannými a dezinfekčními prostředky.

V současnosti je strážník vybaven k výkonu hlídkové služby ochranou rouškou, respirátorem zatím jen třídy FFP1, ochrannými brýlemi, rukavicemi a dezinfekčními prostředky.

Další dodání ochranných prostředků máme přislíbeno od vedení radnice, která poptává všemi možnými způsoby, tak aby byli strážníci městské policie i nadále dovybavováni dokonalejšími a sofistikovanějšími ochrannými prostředky v boji s koronavirusem.